SJTnMet een klik op het menublokje “Sint-Jobstijdingen”, zie ik dat het sinds juni geleden is dat het gelijknamige informatie-blaadje van onze lokale kerkgemeenschap Sint-Antonius werd rondgedeeld. 

In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden, werden onze Sint-Jobstijdingen jarenlang gebruikt om te informeren over parochiale activiteiten en gebeurtenissen, meestal goed nieuws dus! Er was ook plaats voor gedachtenspinsels uit het gewone dagdagelijkse leven gegrepen, met christelijke gevoeligheid en ook kritische blik van de schrijver op zichzelf of op de maatschappij.

Ruwweg zo’n 25-tal jaren geleden vond het ik reeds een verrassing om maandelijks tussen de briefwisseling, kranten en reclameboodschappen dat ene A4-tje te vinden. Ik begon te lezen. Eerst snel, diagonaal, gretig als ik was om te weten te komen waarover het deze keer ging. Daarna rustig, herlezend, alle fijngevoelige lagen trachtend te vatten.      

En zie, onlangs mocht ik opnieuw zo’n tekst lezen, deze keer van een nieuwe parochiaan, Marcel. Het dateert van september, maar het ademt, wat mij betreft, gezellige, warme kerstsfeer uit. Ik post het bij onze Sint-Jobstijdingen. En wie weet, krijgen we ook in het vervolg, vanuit het Patersbos, nog wel meer nieuwe Sint-Jobstijdingen te lezen, maar nu via de website.