Indiase verpleegkundigen op bezoek

Het Sint-Augustinusinstituut bij het OLV ontvangt sinds half oktober 24 verpleegsters en verplegers uit de deelstaat Kerala, India. Zij volgen een verdere opleiding en een intensief taalbad Nederlands, om na zes maanden bij ons aan de slag te kunnen gaan.

Het Augustinusinstituut wenst hen intussen ook op socio-cultureel vlak kennis te laten maken met onze regio, en organiseert daarom een aantal activiteiten. En zo kwam het idee om kort na Allerheiligen zowel de Sint-Antoniuskerk als het kerkhof te bezoeken.

Hoewel in India de meeste mensen het Hindoeïsme navolgen, is de meerderheid van deze verpleegkundigen katholiek, en kregen zij hun opleiding in katholieke scholen. Daar kregen ze meteen ook zeer degelijke katholiek godsdienstonderricht. Dat bleek snel tijdens het bezoek want de sleutelfiguren in onze kerk – Sint-Franciscus en Sint-Antonius – herkenden ze meteen. Bovendien waren ze ook vertrouwd met de orde van de Kapucijnen. De band was dan ook snel gesmeed. Wat een fijne, enthousiaste groep jonge mensen! We ontdekten samen allerlei inspirerende of ontroerende details in onze kerk, en konden hen nadien nog ontmoeten bij een drankje. We mochten foto’s zien van hun parochiekerk, iets leren over hun patroonheiligen, en ook delen in hun zorgen want er stonden hen twee examens te wachten in de komende week. Zoals beloofd werden er dan ook twee dikke kaarsen gebrand. Ook voor alles wat nog komt, wensen we hen veel moed en succes toe.

De oosterse gastvrijheid is voor ons moeilijk evenaarbaar. Toch hopen we hen een aangename, warme welkom te hebben geheten. En, graag tot ziens!  

Indiase verpleegsters in opleiding

Sint Antonius IndiaasBezoek2