Goede moed!

De straten zijn leeg en verlaten. Aan de winkels schuiven we één voor één, op veilige afstand van elkaar, aan. De mensen respecteren de maatregelen over het algemeen zeer goed. Er rijden ook weinig auto’s maar meer ambulances: misschien opnieuw iemand ernstig ziek door het corona-virus.

Ne dikke proficiat voor deze mensen: geneesheren, verplegers en verpleegsters en al het zorgend personeel, in hospitalen, klinieken en rusthuizen. Jullie zijn mensen met een hart!

Ook wij moeten elkaar nabij zijn, wel vanop minstens 1,50 m, en dus anders dan gewoonlijk. Ik neem nu regelmatig mijn telefoonboek en telefoon om iedere dag een paar mensen op te bellen, een emailtje sturen, niets zakelijk of niet iets inhoudelijk, maar wel iets hartverwarmend of ludiek. Het is aangenaam te voelen dat je niet vergeten zijt, hartverwarmend: alleen maar niet vergeten.

Maar we kunnen nog meer doen! Is er in je buurt of straat een mens van jaren? Het doet deugd een telefoon te krijgen met de vraag of men iets kan meebrengen van de winkel of van de apotheek. Of, een briefje in de bus droppen met je telefoonnummer: hierop kan je me bereiken als je iets/me nodig hebt. Mensen kunnen elkaar aangenaam verrassen met een verse maaltijd, een pot soep of …. voor de deur neergezet.

Of, een briefje in de bus droppen met je telefoonnummer: hierop kan je me bereiken als je iets/me nodig hebt.

Ook voor mensen die zich op deze verschillende manieren inzetten voor anderen luiden we de klok iedere avond om 20u, bidden we een extra weesgegroet, en branden een kaars. Maar ons gebed gaat in het bijzonder naar de mensen in rustoorden, nu zonder bezoek en in afzondering. Bidden we voor elkaar, voor mensen met zorgen, angst en verdriet, en voor de vlugge ontwikkeling van gepaste medicatie.

We luiden de klok iedere avond om 20u voor alle zorgende mensen en bidden speciaal voor alle oudere mensen die geen bezoek mogen ontvangen.

Goeie moed! We will overcome, maar het zal zijn tijd vergen.

Dank u wel - 20u - iedere avond - corona