Confrontatie met kwetsbaarheid

Voor veel mensen is het vakantie. Anderen hopen net op een drukke periode. Voor geen van ons echter, is het een vertrouwde zomer. Naast alle praktische afspraken die we zo goed mogelijk trachten na te leven, worden onze mijmeringen immers nog steeds gekleurd door de gebeurtenissen van de voorbije maanden.

Het politieke debacle net als kleinmenselijke frustraties maar ook ingrijpende impact in zoveel mensenlevens, telkens veroorzaakt door corona, kleuren nog steeds het nieuws. In dit alles blijft het mateloze verdriet na een onmogelijk afscheid het meest onverbiddelijk nazinderen.

Beklijvende choreografie in de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal

In het begin van deze vakantieperiode bracht het Operaballet Vlaanderen in de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal, Antwerpen een beklijvend duet op de tonen van Pié Jesu. De dansers – het leven en de dood – brengen deze intimistische choreografie aan de voet van het altaarstuk Tenhemelopneming van Maria, door Rubens.

 

Tips om treurende mensen nabij te zijn

CVC Hasselt publiceerde begin juni een interview en reflectie met Kris Gelaude over wat we kunnen leren uit de corona-periode, met tips over hoe we onze gekwetste en treurende medemensen een hart onder de riem kunnen steken, net als suggesties voor wat zij zelf kunnen doen.

 

Stort tederheid in onze harten

Kolet Janssen introduceerde ons tot een mooie uitvoering van “La Tendresse”, mogelijks gekend in de versie gebracht door Bourvil. Tijdens hun “lockdown” maakten 45 muzikanten en zangers/zangeressen deze pakkende versie. Opgedragen aan allen die direct of indirect door covid-19 worden/werden geraakt.