Benefietconcert: Vakantiegevoel voor ALS-patiënten

ALS-patiënten, kortweg pALS genoemd, hebben een grote zorgnood. Daardoor plooien zij vaak terug op de thuissituatie met gevaar voor isolement. Maar pALS hebben ook nood aan ontspanning en vakantie! Toch kunnen zij hun koffers niet zomaar pakken… 

Het MaMuze fonds (ALS-liga) wil voor de pALS een aangename deelname aan het sociaal leven mogelijk maken. Zo is er het zorghotel Middelpunt dat steeds ter beschikking staat van alle pALS, nationaal en internationaal. Dit hotel is met steun vanuit het MaMuze fonds multifunctioneel op vlak van toegankelijkheid. De pALS kunnen in Middelpunt een écht vakantiegevoel beleven tijdens het ALS-contactmoment, maar ook individueel. Zo kunnen ze even hun dagdagelijkse strijd vergeten door er samen met hun gezin, familie en vrienden 'op uit te trekken', terug op adem te komen, de frisse zeelucht op te snuiven ... om dan met opgeladen batterijen terug te keren naar huis.

Benefietconcert op zaterdag 23 oktober 2021 om 19u45 in de Sint-Antoniuskerk  

VlaamsePolyfonisten1Het ensemble Polyfoon, o.l.v. Lieven Deroo, in samenwerking met Rosarioconsort (dirigent Frederik Meireson) en musicoloog Koen Uvin (Klara, VRT) brengen “De Vlaamse Polyfonisten”.

Op het programma staat geestelijke koormuziek van oude Franco-Vlaamse meesters uit de 15de en 16de eeuw, ook wel Polyfonisten genoemd.

Maar het concert omvat ook werk van levende componisten, uit eigen streek, vader en zoon Kristiaan en Maarten Van Ingelgem op kop. Beide zijn sterk verbonden met het muziek- en koorleven van Aalst en daarbuiten.

U zal ook pareltjes kunnen horen van o.a. Johannes Ockeghem, Josquin Desprez, Orlandus Lassus, Jean Mouton, Philippus De Monte, Geert D’hollander, en Alain De Ley.     

 

Tickets

  • Voorverkoop: €15
  • Kassa: €17
  • Studenten en 65+:  €10
  • Uitpas aan kansentarief: €1,5  

Reservatie en tickets

  • Online op www.rosarioconsort.be of
  • Email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
  • House of Feet, Kerkstraat 18 te Aalst (vanaf 01/10/2021)

 

Polyfonisten?