Op stap

Startviering van de vormselcatechese

Zaterdag 8 oktober mochten we opnieuw 38 kandidaat-vormelingen ontvangen in onze kerk. Ze hadden er al een lange namiddag opzitten, samen met hun gedreven catechisten die reeds vele jaren op hun actief staan hebben, waarvoor ter deze gelegenheid onze waardering en onze welgemeende dank.

Elke jongeling heeft zijn aard, zijn passie of zijn stille aanwezigheid, maar iedereen zal mee op stap gaan, zal vertrouwen opdoen bij wie naast - en mét hen meegaat.

We hoorden in de liturgie bij Jesaja 5,1-7: "Waarom zijn er wilde vruchten en geen zoete druiven in de wijngaard"? Wel, schrijft Jesaja verder: “Ik zal je gaan vertellen wat ik ga doen met mijn wijngaard. Ik haal de omheining weg. Ik haal muren weg en zorg voor een platte grond. Zo begin ik iets nieuws. Het zal de wijngaard van de Heer worden.”

Hier zit wel iets in voor wat de betrachtingen zijn bij onze jonge mensen. Enkel als we met ieder van hen op stap gaan kunnen we er een mooie wijngaard van maken. Het zijn unieke mensen, die unieke kansen krijgen. Deze vruchtbaarheid kan slechts groeien op een goede voedingsbodem die het catechesejaar hen zal aanbieden om er samen in te geloven. In het teken van dát vertrouwen willen deze 38 gemotiveerde jonge christenen volgend jaar gevormd worden en daarin zullen velen hen steunen. Het was dan ook heel mooi dat vele ouders zich kwamen vervoegen ter ondersteuning.

Samen biddend dat hun tocht vruchtbaar moge zijn, wensen we hen allen een volgehouden moed toe.

StartvieringCatechese2