In hartje Aalst wordt volop gewerkt aan de restauratie van onze Sint-Martinuskerk. Dat gaat gepaard met rondleidingen en de uitgave van informatiebrochures. Geheel terecht wordt zo de schoonheid van de oude kerk werkelijk in de schijnwerper gezet. Men leest interessante achtergrondfeiten die men niet wist. Men ziet details van het interieur die men niet eerder zag. Zeker eens een bezoek waard!

De kapecienekeirk is helemaal niet vergelijkbaar met de aa keirk. Ze is niet zo oud en ze herbergt ook geen Rubens. Toch hou ik er zielsveel van. Is het de warme atmosfeer die er hangt? Of de vele herinneringen? Misschien beiden. Ook historisch gezien valt er heel wat te vertellen. Op een dikke 100 jaar evolueerde ze van kloosterkerk naar parochiekerk en lokale kerk binnen de grotere parochie Aalst-Linkeroever.

In ieder geval hoop ik met info over de historiek van de paters Kapucijnen in Aalst, het ontstaan van de parochie Sint-Antonius, en de Sint-Antoniuskerk voor een stuk die bewondering met jullie te delen.

Veel lees- en kijkplezier!