Doopsel

Beste ouders,

Wij hebben een kindje gekregen”. Achter dit eenvoudig woordgebruik steekt eigenlijk een diepe werkelijkheid. Uw kindje is wel van u, maar toch niet helemaal. Een kindje krijg je, ontvang je ook. Als mensen die een gelovige kijk hebben op het leven zal u erkennen dat het leven inderdaad een geschenk is uit Gods hand.

Om aan dit geloof uitdrukking te geven, om God te danken voor het nieuwe leven hen geschonken, laten christelijke ouders hun kindje dopen. Hierdoor wordt het kindje tevens opgenomen in de gemeenschap van allen die geloven in Jezus van Nazareth en in de boodschap van het Evangelie.

Van de ouders wordt dan verwacht dat zij zelf het doopsel voor hun kind uitdrukkelijk aanvragen, liefst één maand op voorhand.

Indien u heeft besloten om uw kindje te laten dopen, gebruik dan onderstaand invulformulier en stuur dit, aangevuld met de nodige informatie, terug naar E.H. Pater Paul Segers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

pdficoonInvulformulier Initiatiesacramenten Sint-Antonius

 

U mag ook altijd Pater Paul bezoeken of telefonisch (053/70.33.51) contacteren.

Na het indienen van een doopaanvraag, zullen Pater Paul of E.H. Deken Marc Verwaeren contact met u opnemen om de doopviering definitief te regelen en voor te bereiden. De doopselviering geschiedt bij voorkeur in de kerk. Men vraagt vaak hoeveel dit alles kost: een vrije gift voor de kerk of voor Pater Paul's vroegere parochie in Pakistan.

Wij zijn altijd zeer verheugd als er ons een geboortekaartje wordt toegestuurd dat we dan een plaatsje geven in de kerk.

Met Lichtmis nodigen we de jonge gezinnen samen met peter en meter uit voor een dankviering voor alle recent gedoopte kindjes. 

LichtmisAltaar    LichtmisZegening