Allerheiligen en Allerzielen

Allerheiligen - Allerzielen in de Sint-Antoniuskerk

Mensen waren uitgenodigd, mensen waren aangesproken, zangers en zangeressen hadden gerepeteerd. Blaadjes waren gedrukt. De kerk was mooi versierd met bloemen, en de kruisjes van de overledenen die we dankbaar gedenken, waren vooraan geplaatst, mooi versierd met lichtjes en bloemen… maar lockdown was de spelbreker. De Allerheiligenviering en de herdenkingsmis van de overledenen van het voorbije jaar konden niet doorgaan. Enkele mensen kwamen niettemin het kruisje van hun dierbare overledene halen. Voor wie dit alsnog wil meenemen, zijn ze nog altijd verkrijgbaar bij pater Paul.

Allerheiligen en Allerzielen in Sint-Antoniuskerk

Afgelasten van de vieringen

De H. Missen en gedachtenisvieringen ter gelegenheid van Allerheiligen en Allerzielen kunnen in het hele dekenaat dit jaar niet doorgaan. Dit was een moeilijke beslissing maar we hopen zo bij te dragen tot het stuiten van het virus, in solidariteit met het zorgpersoneel en de zwakkere mensen in onze maatschappij.    

Extract uit de brief van pastoor-deken Marc Verwaeren, 28 oktober:

"Dit weekend is het Allerheiligen en Allerzielen. We herdenken onze geliefde doden met een foto, een kaarsje, een bloem of een gebed. Sinds maart hebben we van de meeste overledenen slechts vluchtig afscheid kunnen nemen, met een beperkte liturgische viering en weinig aanwezigen. Ook nu worden we weer getroffen in ons liturgisch samenkomen.

Toch proberen we families in rouw de komende novemberdagen nabij te zijn, met een passend teken van verbondenheid. We zullen ook onze kerken extra sfeervol maken in deze donkere dagen. De kruisjes van onze overledenen zullen te beschikking zijn in onze kerken. Je kan best informeren bij de plaatselijke parochieverantwoordelijken hoe dit kan gebeuren."

Novembergebed

AllerheiligenAllerzielen2020