Proficiat vormelingen!

Hierbij de namen van de vormelingen catechesejaar 2020-2021:

Bauwens Mirte, Bauwens Nore, Burengero Scheila, Corthals Florence, De Backer Yara, De Boever Pauline, De Brucker Iljo, De Cock Hannelore, De Groeve Viktoria, De Neve Renske, De Troyer Andreas, Decock Elias, Devroede Bente, Erpels Jill, Gordts Thomas, Groebbens Lander, Habarugira Dylan, Lievens Maité, Loomans Evita, Mees Axelle, Nuyts Zino, Pollet Somaya, Provyn Louis, Roelandt Tess, Sallet Julien, Spaenhoven Emke, Streulens Amélee, Sulik Oliwia, Tazzer Lucio, Van de Veere Maurane, Van den Bergh Vinz, Van den Steen Thibault, Van der Donck Kobe, Van Gijseghem Thijs, Van Overschelde Matthis, Vanhecke Ruben, Quintyn Milan.      

We wensen deze jonge mensen van harte proficiat! Ze hadden niet de gelegenheid om veel catechesemomenten te hebben of naar de Eucharistievieringen te komen. Laat ons hopen dat niettemin de H. Geest hen mag bezielen om de mooie inhoud van Jezus’ boodschap te ontdekken en beleven!

Vormelingen 2020-2021 Sint-Antoniuskerk Aalst - groep 1

Vormelingen 2020-2021 Sint-Antoniuskerk Aalst - groep 2

Franciscus en de wolf

Op vier oktober vieren we het feest van Sint-Franciscus. Hij is vooral gekend als de grote dierenvriend, al was de hele schepping hem heilig. Eén legende vertelt dat hij een oplossing vond voor een dorp dat last had van een hongerige wolf. Hij sloot een overeenkomst tussen mens en wolf: de wolf zou de dieren met rust laten, als de mensen zorgden dat ook hij te eten had.

FranciscusWolf

Hij was ook voorloper van de oecumenische beweging. Hij was het die tijdens de kruistochten de sultan bezocht en een gesprek met hem aanging over vrede in plaats van het zwaard te hanteren. Dat was zijn ’kruistocht’ zonder zwaard. Franciscus kan ook nu nog inspireren. “Maak mij een instrument van de vrede…” is een mooi en diepzinnig gebed.

 

Start vormselcatechese

De nieuwe kandidaatvormelingen vatten hun vorming aan. De vormselcatechese start op 9 oktober 2021 om 15u30 met aansluitend een H. Mis waarin ook de ouders verwacht zijn. We wensen de jongeren (en ook hun ouders) een boeiend catechesejaar toe.

Misintentie bestellen

Een misintentie is een gebedsintentie die meestal wordt aangevraagd voor een overledene of voor een zieke. Maar dit kan ook voor heel persoonlijke zaken, uit dankbaarheid, enz. De intenties worden in de gekozen Eucharistieviering bij de voorbeden vermeld, indien gewenst geanonimiseerd. Het gebed wordt zo gedragen door de gemeenschap aanwezig in de kerk.

Een misintentie kan je bestellen bij Pater Paul, persoonlijk tijdens een ontmoeting, of telefonisch (053/70.33.51). Het kan ook via de aanvraagformulieren die je vindt in het rek naast de biechtstoel achteraan in de kerk.

HanddrukHanddrukKapucijnen 2

Achteraan in de kerk ligt het tijdschrift Handdruk. Het verschijnt viermaal per jaar. Het heeft tot doel een handdruk te zijn naar familie en vrienden en hen zo op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in onze kapucijnengemeenschappen. Tegelijk informeert het ook over het aanbod aan mogelijkheden om te delen in de Franciscaanse spiritualiteit.

Neem gerust een exemplaar mee.

Handdruk Kapucijnen

 

Proficiat trouwens met de nieuwe website Kapucijnen Vlaanderen - Kapucijnen Vlaanderen (capuchins.be)