Doopsel

"Wij hebben een kindje gekregen." Achter dit eenvoudig woordgebruik steekt eigenlijk een diepe werkelijkheid. Uw kindje is wel van u, maar toch niet helemaal. Een kindje krijg je, ontvang je ook. Als mensen die een gelovige kijk hebben op het leven zal u erkennen dat het leven inderdaad een geschenk is uit Gods hand.

Een kindje laten dopen

Om aan dit geloof uitdrukking te geven, om God te danken voor het nieuwe leven hen geschonken, laten christelijke ouders hun kindje dopen. Hierdoor wordt het kindje tevens opgenomen in de gemeenschap van allen die geloven in Jezus van Nazareth en in de boodschap van het Evangelie.

Aanvraag van een doopsel

Van de ouders wordt dan verwacht dat zij zelf het doopsel voor hun kind uitdrukkelijk aanvragen, liefst één maand op voorhand. Gebruik onderstaand invulformulier en stuur dit, aangevuld met de nodige informatie, terug naar E.H. Pater Paul Segers, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  U mag ook altijd Pater Paul bezoeken of telefonisch (053/70.33.51) contacteren.

pdficoonInvulformulier Initiatiesacramenten Sint-Antonius 

 

Doop2 700x180