Sint Antonius Ziekenzorg2Afgelopen week liet de kern van ziekenzorg Sint-Antonius zijn blik eens teruggaan naar de voorbije maanden. Onze bedevaart naar Oostakker tijdens de prachtige zomermaanden. We waren met 51 deelnemers. Bij Moeder Maria eens thuiskomen, dicht bij huis, kan deugd doen, geeft velen de kracht om nadien gesterkt verder door de dagen te gaan. Maar ook Sint-Maarten hield zijn opwachting, en we bezochten 170 al dan niet thuis-gebonden zieken. Niet alleen wie bezocht wordt heeft er deugd aan, maar ook de bezoeker put er innerlijke vreugde uit om te zien hoe mensen je komst waarderen.

Binnenkort wordt de kern weer uitgezonden om met Kerst- en Nieuwjaarstijd onze parochianen op te zoeken met een attentie, een wens, en vooral het hart dat erachter zit en dat laat voelen dat we om hen begaan zijn.

Door de toename aan privacy, wordt het moeilijker om vereenzaamde, thuis-gebonden, of ernstig zieken te ontdekken. Dus: kijk je uit naar een bezoekje op regelmatige basis, laat ons iets weten en we zenden iemand van de kerngroep uit jouw buurt op pad. Contacteer daarvoor Pater Paul (053/70.33.51) of Marina (053/21.36.12).

 

De voorbije maand gingen 12 ziekenzorgmedewerkers van onze lokale Kerk bij maar liefst (!) 180 huisgebonden zieken op bezoek. Ter gelegenheid van Kerstmis en Nieuwjaar hadden ze ook een kleine attentie bij. Dus is het hoog tijd, vinden we, om ook deze stille werkers eens in de kijker te zetten! Want zieken en ouderen bezoeken doen ze niet slechts éénmaal per jaar.

 Sint Antonius Ziekenzorg IMG 00620001 

 

Op maandag 24 juli vertrokken een 60-tal parochianen met een grote bus op bedevaart naar Moerzeke, op maat van de mensen die een hele dagreis niet meer aankunnen. In de kapel werd er gebeden en gezongen, elk met zijn of haar intenties, uit dank en voor de zieken, voor mensen met zorgen en vragen. Het parochiekoor ondersteunde heel sereen de samenzang van de gekende Vlaamse Lieve-Vrouwliedjes. Daarna gingen samen naar Drie Goten om een lekker potje koffie met warme appeltaart en ijs, en natuurlijk een gezellige babbel.

[widgetkit id=14] 

De doelstelling van deze werkgroep is de zieken en hoogbejaarden van onze parochie op te sporen, te bezoeken, en waar het kan met raad en daad van dienst te zijn. De bezoeken worden gebracht bij hen thuis, in het hospitaal, de kliniek en in de bejaardentehuizen.
De werkgroep organiseert ook ziekendagen waarop de zieken en de hoogbejaarden worden samengebracht om de eucharistie te vieren en te genieten van ontspanning en gezellig samenzijn.
Eénmaal per jaar wordt een namiddagritje per autocar gepland.
Een attentie wordt niet vergeten ter gelegenheid van Kerstmis en Pasen.
Op Kerstmis zelf worden de mensen die deze dag eenzaam en alleen zijn, uitgenodigd voor een middagmaal.

Sint Antonius Moerzeke