Sint Antonius Ziekenzorg2Afgelopen week liet de kern van ziekenzorg Sint-Antonius zijn blik eens teruggaan naar de voorbije maanden. Onze bedevaart naar Oostakker tijdens de prachtige zomermaanden. We waren met 51 deelnemers. Bij Moeder Maria eens thuiskomen, dicht bij huis, kan deugd doen, geeft velen de kracht om nadien gesterkt verder door de dagen te gaan. Maar ook Sint-Maarten hield zijn opwachting, en we bezochten 170 al dan niet thuis-gebonden zieken. Niet alleen wie bezocht wordt heeft er deugd aan, maar ook de bezoeker put er innerlijke vreugde uit om te zien hoe mensen je komst waarderen.

Binnenkort wordt de kern weer uitgezonden om met Kerst- en Nieuwjaarstijd onze parochianen op te zoeken met een attentie, een wens, en vooral het hart dat erachter zit en dat laat voelen dat we om hen begaan zijn.

Door de toename aan privacy, wordt het moeilijker om vereenzaamde, thuis-gebonden, of ernstig zieken te ontdekken. Dus: kijk je uit naar een bezoekje op regelmatige basis, laat ons iets weten en we zenden iemand van de kerngroep uit jouw buurt op pad. Contacteer daarvoor Pater Paul (053/70.33.51) of Marina (053/21.36.12).