OKRA kijkt uit ...

OKRA hoopt binnenkort met regelmaat corona-veilige activiteiten te kunnen programmeren, zoals half mei een wandel- of een fietstocht. Ze hebben hun wandelschoenen alvast klaargezet om een paar uur te wandelen, op een maandagnamiddag buiten de drukte van de stad. Ook de kaart- en spelnamiddagen kunnen hopelijk in de nabije toekomst weer georganiseerd worden. September wordt normaal gezien de start van een nieuw (beter) werkjaar. 

Ondertussen blijven we mekaar af en toe eens tegenkomen, tijdens de regelmatige – dagelijks is het doel – korte wandeling. Met de wandelaars zou ik niet meekunnen. Ook in de kerk wandel ik ’s avonds nog eens rond om een paternoster te bidden en ook de mensen in de zorg of zieke mensen te gedenken.

Het bestuur van OKRA verdient trouwens een pluim. Ook in deze tijd hielden ze nauw contact met elkaar en hun leden. Niet alleen met nieuwjaar, maar elke maand, sturen ze een warme groet en vriendelijk persoonlijk contact.

Buitenactiviteiten OKRA

OKRA-leden zitten op de uitkijk want buitenhuis activiteiten zijn op komst. Dit kan binnenkort corona-veilig met 10 mensen. Ze hebben hun wandelschoenen klaargezet om een paar uur te wandelen, op een maandagnamiddag buiten de drukte van de stad. Ook de kaart- en spelnamiddagen kunnen hopelijk in de nabije toekomst weer georganiseerd worden.

Ondertussen blijven we mekaar af en toe eens tegenkomen, tijdens de regelmatige – dagelijks is het doel – korte wandeling. Met de wandelaars zou ik niet meekunnen. Ook in de kerk wandel ik ’s avonds nog eens rond om een paternoster te bidden en ook de mensen in de zorg of zieke mensen te gedenken.

We delen nog graag met jullie het wandelplezier van onze OKRA-activiteit die nog net op de valreep plaatshad, vooraleer het corona-virus ons in ons kot hield! 

Maandag 9 maart, de enige droge dag tussen weken van regen, zijn we met 12 enthousiaste okra-leden vertrokken voor een wandeling in Meldert. Een schaars zonnetje was van de partij. Er werd gekozen voor begaanbare wegen, maar modderstromen werden ons niet gespaard. We hebben ervan genoten. 

Sint Antonius OKRAwandelen1 

Sint Antonius OKRAwandelen2

OKRA volgt de instructies van de overheid op en schrapt alle activiteiten voorlopig tot nadere berichtgeving.

logo okrabackgroundEen interessante ontmoetingsnamiddag!

Ergotherapeut Jens Van de Perre gaf een waaier aan mogelijkheden die ouderen onder ons kunnen aanwenden om, zolang als mogelijk, thuis te blijven wonen. Er bestaan allerhande hulpmiddelen, er wordt advies gegeven rond woningaanpassingen, er is woonbegeleiding, valpreventie, training enz. Het Niet-residentiële team van Zorgcampus Denderrust geeft eveneens in andere domeinen advies en begeleiding om het leven van deze doelgroep leefbaar te houden. De verantwoordelijke van het LDC De Dendervallei, Mevrouw Cécile Merris verduidelijkte de algemene opdracht van een lokaal dienstencentrum en gaf inlichtingen over de tegemoetkomingen waar senioren recht op hebben. Er werden vragen gesteld en er werd nagepraat bij een bakje troost en lekkere koffiekoeken.

(Olive Marcoen)

Onze eerste activiteit van 2020 was een ontspannende muzikale namiddag met Luc Around. Zoals de naam het aangeeft werden wij vergast op een gevarieerd repertoire van liedjes. Iedere aanwezige kreeg een drank aangeboden om te toasten op een goede gezondheid. Daarna werd er flink gepraat over alle voorbije samenkomsten met familie en vrienden en over alles wat zo nodig moest worden medegedeeld; in één woord is dat “ontmoeten”. Om de namiddag af te sluiten was er een lekkere koffie en koeken. Wederom gezelligheid troef!

Tot binnenkort.   

Sint Antonius OKRAOntmoeten1

           Sint Antonius OKRAOntmoeten3