Catechese en Vormsel

Het Vormsel is een vrije keuze die de ouders en kind samen maken. De 11-12 jarigen willen dank zeggen voor hun gedoopt zijn en kiezen nu zelf om hun doopbeloften uit te spreken. Zij willen verder groeien in hun geloof. 

Dit sacrament is een bijzonder gebeuren dat een goede voorbereiding vraagt. De voorbereiding (de catechese en het volgen van godsdienst op school) zijn voorwaarden om tot het Vormsel toegelaten te worden. 

Op weg met catechisten

De catechese wordt gegeven door vrijwilligers-catechisten die met de kandidaat vormelingen regelmatig samenkomen. Ze verzorgen ook een aantal themavieringen, die speciaal voorbereid worden door de vormelingen en catechisten.

De vormselcatechese start jaarlijks eind september, begin oktober. Heel wat praktische uitleg hierover krijgt u op een info-avond die eind augustus wordt georganiseerd. 

Medewerking van ouders

De inbreng en de medewerking van de ouders ziet men als van zeer groot belang. 

Informatie en contact

Uitnodigingen tot inschrijven, info-avond en eventuele bijzondere vieringen worden aangekondigd bij de nieuwsberichten over onze kerkplek.  Je kan ook contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. 0470 98 04 24. 

Vormsel