Een lap stof, een bolleke sajet (wol)...

Oei wat is dit?

40 jaar geleden: cursus naaien

Het begon méér dan 40 jaar geleden met een cursus naaien in het Capucientje. Allemaal nog, toen, jonge dames die het leven  instapten. Een cursus naaien kon van pas komen in het gezin. Maar daar bleef het niet bij, aan de toenmalige pastoor werd de vraag gesteld of ze op vrijwillige basis een clubje mochten stichten. En ja …. geen slecht idee. Het clubje werd een vriendenkring, waar nieuwtjes werden gedeeld van de familie, van wellicht de eerste tandjes van de kleintjes of de kinderziekten, en zo zal elk zijn verhaal hebben gedaan.

Handwerk (breien, haken,...) voor jezelf, elkaar en ... baby's

Door de jaren heen werden de ogen van de naald wat klein, de fijngevoelige vingers versleten, maar …. een andere naald werd bovengehaald. De breinaald. Inderdaad een bolleke sajet deed zijn intrede.

breien 01

Hobbyclub Sint-Antonius

Impressies tijdens de hobbyclub (© Marina Bombart)

En als iedereen voorzien is van een zelfgemaakte trui, een sjaal, een muts of wat weet ik veel, kwam deze groep dames tot een fijn idee. Er zijn heden ten dage toch wel mensen die iets kunnen gebruiken voor hun pasgeboren kleintjes. Niet iedereen kan met die pennen goed om, daarom de haakpen er ook bij nemen. Zo groeide gestaag een prachtig initiatief: we maken een dekentje en kleurrijke trui voor die kleine boelekes. Er zijn ziekenhuizen die dit initiatief omarmen want de nood is vaak hoog.

Hobbyclub Sint-Antonius

De hobbyclub: materiaal én nieuwe leden altijd welkom

Deze groep is wat geslonken maar kent nog steeds een aangename sfeer. Op tijd een tasje koffie of thee hoort er bij en als de naalden even moeten rusten komen de kaarten boven, gewoon voor het spel.

Meteen lanceer ik een warme oproep voor wie een bolleke sajet heeft liggen, dat niet meer gebruikt wordt, om deze af te geven op de Capucienenlaan. Pater Paul zal dat met plezier doorgeven.

Of heb je zin om ook af en toe eens te naalden te laten tikken, kom gerust eens langs. Waar? In één van de bovenzaaltjes van het Capucientje, elke donderdag vanaf 14 u.

Marina